Dionne

27
  • Geboren op:
  • WoonplaatsDiemen
  • Leeftijd27
  • Debuut

Dionne Tool
Buurtsportcoach Vitale Sportverenigingen & Sporten in de Wijk

‘Positief, enthousiast, sociaal’

Mijn naam is Dionne Tool en ik ben 27 jaar. Mijn hele leven woon ik al in Diemen. Nadat ik mijn VWO diploma heb behaald op het Goois Lyceum ben ik de opleiding Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam gaan doen. In juni 2015 ben ik afgestudeerd. Sinds mijn 11e jaar zit ik op handbal bij SV Zeeburg. Ik handbal nu in de dames 1 en daarnaast ben ik wedstrijdsecretaris, lid van de activiteitencommissie en trainster. Naast handbal heb ik ook turnen, tennis, schaatsen en skiën beoefend. Later ben ik overgestapt op snowboarden en dat doe ik nu nog steeds! Daarnaast volg ik ook fanatiek sporten op de televisie.

In september 2014 ben ik begonnen bij de Stichting Welzijn Diemen als Buurtsportcoach Vitale Sportverenigingen. Dit houdt in dat ik sportverenigingen in Diemen kan ondersteunen op beleidsmatig niveau, samen met hun kennismakingsclinics of naschoolse lessen organiseer en altijd open sta voor andere initiatieven vanuit de verenigingen (of andere sportaanbieders). Ik ben ook aanwezig bij de vier Sportraad vergaderingen gedurende het seizoen.

Daarnaast zijn Buurtsportcoach Rens Wit en ik sinds april iedere woensdagmiddag in de wijk te vinden om te sporten en bewegen met alle kinderen die mee willen doen. De locaties, tijden en activiteiten (bijv. voetbal, tikspelen, klimmen, klauteren en trefbal) wisselen per week. Het is belangrijk dat kinderen lekker aan het bewegen zijn in de buitenlucht in plaats van bijvoorbeeld achter de laptop te zitten of tv te kijken. Zij maken kennis met verschillende sporten en spellen en thema’s zoals samenwerken en omgaan met verlies. Daarnaast zijn er ook maatschappelijke doelen. Kinderen uit de wijk komen met elkaar en elkaars culturen in contact. Dit vergroot de acceptatie en sociale cohesie in de wijk, wat bijdraagt aan een goede sfeer en een betere veiligheid. Wij staan ook altijd volledig open voor initiatieven vanuit de wijk.

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of leuke initiatieven!

Dionne Tool
Buurtsportcoach Vitale Sportverenigingen & Sporten in de Wijk
Stichting Welzijn Diemen

Tel: 06 – 45 12 54 94
E-mailadres: d.tool@welzijndiemen.nl

Buurtsportcoaches

Onze Partners