Nationale Buitenspeeldag valt een beetje in het water

Het had een fantastische middag moeten worden op woensdag 12 juni. Alle activiteiten stonden al klaar en ’t van Markenplantsoen was mooi versierd. Maar voordat het startschot klonk om 13 uur kwam het al met bakken uit de hemel.

De Nationale Buitenspeeldag is in het leven geroepen om het belang van buitenspelen te benadrukken. Kinderen zitten teveel achter de tv, laptop en smartphone en dat is geen positieve ontwikkeling ten opzichte van het buitenspelen. Het is belangrijk dat kinderen lekker buiten en in beweging zijn. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag worden in gemeentes allerlei activiteiten georganiseerd.

In Diemen werd ’t Van Markenplantsoen omgetoverd tot een waar buitenspeelparadijs. Activiteiten zoals een disco-springkussen, een step marathon, knotshockey, een hindernisestafette en levensgroot twister stonden al klaar. Helaas waren de weergoden ons niet gezind en begon het al voor de start een beetje begon ++te regenen. Het eerste half uur hebben kinderen nog staan voetballen en hockeyen, maar daarna begon het zo hard te regenen dat de kinderen naar binnen zijn gegaan in de Verbinding. Ook alle materialen werden naar binnen gehaald. In de Verbinding heeft de organisatie er nog het beste van gemaakt door koekhappen, blikgooien en ballonvolleybal neer te zetten. Daarnaast konden de kinderen water, limonade en fruit pakken. Zo werd het toch nog een leuke middag!

Nationale Buitenspeeldag

Attachment

Nationale Buitenspeeldag Nationale Buitenspeeldag bewerkt

Onze Partners